Her yıl 16 Ekim
tarihinde Dünyada 150'den fazla ülkede etkinliklerle kutlanan Dünya
Gıda Günü, aynı zamanda 1945'te kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım
Örgütü'nün (FAO) doğum günü olup, BM takviminde en çok kutlanan günler
arasında yer almaktadır. Etkinlikler açlık problemi yaşayan insanlar hakkında
farkındalık yaratıp faaliyete geçilmesini sağlarken, herkesin gıda güvenliğine
ve besleyici gıdalara ulaşmasını mümkün kılar. Dünya Gıda Günü, kamuoyunun
bilinçlendirilmesi, gıda kayıp ve israflarının azaltılması ve gıda
güvenliğinin sağlanması açısından farkındalık sağlamaktadır. Bu yılki teması
"Göçün geleceğini değiştirin, gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya
yatırım yapın" olarak
belirlenmiştir. Emine Örnek Ataevler Anaokulu 3-4-5-6 yaş öğrencilerine yönelik
Gıda Yüksek Mühendisi Süreyya Özekin tarafından sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı
Yiyecekler konulu sunu gerçekleştirildi. İnter - aktif şekilde yapılan sunu
sırasında öğrencilerin katkılarına ve sorularına yer verildi. Ayrıca beslenmenin öneminin anlatıldığı hikaye ile okul öncesi dönemde beslenmenin
önemine dikkat çekildi. Ayrıca 10 yıldır çocuk mutfağında
uygulanan mutfak çalışmaları ile gıda günü etkinliklerine devam edildi.
6 yaş grupları yoğurt mayalarken aynı zaman da
sezonun son domatesini, salatalığını, mis kokulu dere otunu kullanarak
çok lezzetli salatalar hazırlayan 5-6
yaş grupları öğlen yemeği sırasında bunları afiyetle yediler. 4 yaş grupları ise çöp şişlere örüntü metodu ile
hazırladıkları bol vitaminli meyve şişlerini
ikindi kahvaltısında iştahla tükettiler.